OLH1 Mileu en Educatief Centrum

Naam  Trilho de Descobertas da Natureza ambiental de Marim
Code OLH 1
Type Circular 
Afstand 4km
Geschatte duur 1: 00
Type landelijke en natuurlijke paden 
Moeilijkheidsgraad Makkelijk
Startlocatie Op de EN 125 richting Faro-Vila Real de Santo António slaat u 1 km na Olhão bij een tankstation rechtsaf. Hier komt u borden tegen die naar het natuurpark Ria Formosa leiden. De route ligt in het Milieu-Educatief Centrum van Marim aan de linker kant.
Geografische coördinaten: 37° 2′ 2″ N / 7° 49′ 10″ W

Bij het zelf lopen van deze route was ik me er niet van bewust dat je bij de ingang,voor de slagboom, een kaartje moet kopen (E2,40). Daar we de auto buiten het ge3bied hadden geparkeerd liepen wij direct langs de slagboom. Gelukkig was daar nog de norse parkwachter, die met luid geschreeuw onze aandacht wist te trekken. Na betaling van het toegangsbewijs zijn wij dit mooie gebied ingetrokken. De routes staan goed aangegeven en bij de ingang krijg je ook nog een plattegrond mee.
Al met al een rustige wandeling om op gang te komen.

Na de wandeling is het plezierig om een lunch te genieten in één van de restaurantjes direct bij de uitgang van het park. Zelf hebben we heerlijk gegeten bij het restaurantje direct om de hoek (links-rechts). Veel plezier

Beschrijving:
De route begint in een dennenbos van het Milieu-Educatief Centrum van Marim (CEAM) en gaat verder in de richting van het Interpretatiecentrum. Deze route komt langs een aantal punten van natuurbelang, zoals het dennenbos, de zoutpannen, het zoutmoeras en de biezen, een zoetwatermeer, een duingebied en vruchtboomgaarden. In deze habitats treft u een grote verscheidenheid aan fauna aan, met name avifauna. Hier leven o.a. soorten zoals de ooievaar, koolmees, steltkluut, kleine zilverreiger of de meerkoet. Ook de vegetatie van elk gebied van het CEAM is bijzonder interessant en gevarieerd. Verder treft u op de route bezienswaardigheden aan zoals een tonijnboot (door het PNRF opgeknapte boot voor het vervoeren van tonijn), een getijdenmolen, vogelobservatoriums, Romeinse ruïnes (pekeltanks), een vogelherstelcentrum, een hondenkennel voor de Portugese waterhond, een picknickplaats en het huis van de dichter João Lúcio. In het Interpretatiecentrum zijn publicities beschikbaar, kunt u tentoonstellingen bezichtigen en informatie verkrijgen over het milieu en met name over de Ria Formosa.

Total distance: 3.35 km
Max elevation: 12 m
Total climbing: 30 m
Total descent: -26 m
Download